May 29, 2010

Banana Bread

I got this recipe from a daughter of a friend that I met at the temple. I tried to baked it and found it taste very good . I wanted to share this with you all

1/2 cup butter
1 cup sugar
2 eggs, beaten
4 bananas, finely crushed
1 1/2 cup flour
1 tsp baking soda
1/2 tsp salt
1/2 tsp vanilla
1 tsp cinnamon
1/4 tsp nutmeg
1 cup walnuts

1. Cream together butter and sugar.
2. Add eggs and crushed bananas.
3. Combined well.
4. Sift together flour, baking soda and salt. Add to creamed add cinnamon,
nutmeg and walnuts.

5. Pour into greased and floured loaf pan.
6. Bake at 350 degrees for 60 minutes.
7. Keep well, refrigerated

May 22, 2010

Banh Bong Lan




Nguyên liệu:

- 6 trứng gà lớn
- 1 3/4 cup bột Cake Flour
- 1 tsp bột nổi Alsa
- 3/4 + 1/2 cup Sugar or 1 cup + 2/3 cup powder sugar
- 1/3 cup sữa tươi, để cho hết lạnh
- 1/3 cup dầu ăn
- 1 tsp vanilla nước
- 1/4 tsp muối
- 1/4 tsp cream of tartar

Cách làm:

Preheat oven at 350 F . Khuôn xịt Pam để sẳn .

Rây bột với bột nổi & vani , để sẳn .

Tách riêng tròng trắng, tròng đỏ trứng .

Đánh tròng đỏ với đường ( cho đường vô từ từ ) với vận tốc cao , đánh cho tới khi trứng ngã qua màu vàng chanh là được , giảm tốc độ máy xuống số 2 , cho sữa tươi vô , rồi tới cho bột vô , sau cùng là cho dầu ăn vô, máy trộn đều xong để qua 1 bên .

Đánh tròng trắng trứng với muối cho thật nổi đặc , tắt máy .

Múc tròng trắng trứng từng muỗng lớn trộn nhẹ nhàng vô thau hỗn hợp tròng đỏ & bột .

Cho hỗn hợp bột vô khuôn , chao nhẹ cái khuôn cho bột bằng mặt . Nhẹ nhàng rải dried frui lên mặt , đem nướng khoảng 30 , tới 40 phút ( tùy độ nóng của mỗi lò ) là bánh chín vàng
 

Junnie Bites Copyright © 2009 Cookiez is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template